gennaro logo new

2023.03.23.

received 542594991276300Iskolánk több éve lelkes követője a „Jobb Veled a Világ Alapítvány” Boldogságóra programjának. A program a pozitív pszichológia gyakorlati eredményeire alapozva nyújt módszertani és fejlesztési tervet az életszeretet és a boldogságra való képesség kibontakoztatásához. Célunk, hogy fiataljaink az erősségeikre alapozva bizakodó, örömteli és a kihívásokra bátran válaszoló felnőttekké váljanak.

Március 20-án, tanítás nélküli munkanap keretében iskolánk tanulóinak „Boldogság napot” tartottunk. A pedagógusok a napi forgatókönyv alapján három helyszínen kísérték végig a tanulókat a feladatokban és játékokban. A feladványokban több Boldogságóra témakört is érintettünk. Az „apró örömök élvezetét” közös örömtánccal és a tankonyhán készülő gyümölcs- és zöldségtál készítéssel idéztük föl.

A mindenkor nélkülözhetetlen optimizmus jegyében varázsszemüveget készítettünk, amit mindenki képességeinek megfelelő technikával díszített. A hála és barátság kifejezését apró, de szívhez szóló kézműves ajándékok alkotásával, barátság-karkötő fonással tettük elérhetővé a napi programok során. Mivel a testmozgás is szerves része a boldogság felé vezető útnak és jól-létnek - , nem feledkeztünk meg a játékos mozgásról sem. A tornateremben a kocsis és a helycserés játékok arattak vidám sikert.

A Boldogságóra program egyik legfontosabb eleme személyes megküzdési stratégiáink felismerése, illetve kialakítása. Ezek birtokában merünk kitűzni kis és nagy célokat és bátorsággal haladni a feléjük vezető úton. Mindehhez segítséget, elgondolkodtató hátteret, két rövid történet megtekintésével és a témáról szóló beszélgetéssel nyújtottunk tanulóinknak.

A nap programját a szívpárok keresése és közös játék keretezte. Reggel mindenki kapott egy fél szívet, aminek a párját és természetesen a hozzá tartozó tanulót vagy pedagógust meg kellett találni a nap folyamán. A zárójátékban fontos szerep jutott a pároknak.

A program végén új társas kapcsolatok kialakításának és a régiek ápolásának reményében közös játékon találkoztunk az aulában. Itt gyorsan kiderült, hogy a „Bújj, bújj zöld ág” játék kissé átalakítva mindenkihez szólhat, és egy piros fonalgombolyag hálója azt is képes megmutatni, hogy kit kedvelek épp az iskolában és ki az, akinek fontos vagyok. Végülis, mi lenne méltóbb egy Boldogság nap befejezéséhez, mint annak megtapasztalása, hogy szeretek másokat és én is szeretve vagyok?

Zsigmond Andrea
gyógypedagógus

 

 

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech