gennaro logo new

2014. december 01.

DSC 0203A rendkívüli időjárás miatt a mai napon katasztrófahelyzet alakult ki Intézményünkben és környékén.
Az időjárási körülmények miatt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság balesetveszélyesnek nyilvánította Budapest XII. kerületének magasan fekvő pontjait, a Normafa és a Széchényi hegy térségét. Az érintett területen számos utat lezártak, ahol a tűzoltóság és a katasztrófavédelem folyamatosan dolgozik.
A balesetveszélyt a jegesedés, valamint a fákra fagyott csapadék okozza. A jégréteg okozta terhelés hatására számos fa kidőlt, valamint több kilogrammos jégdarabok hullnak, így a gyalogos és autós közlekedés is egyaránt életveszélyes. A hatóságok arra figyelmeztetnek mindenkit, hogy kerüljék az érintett területeket. A meteorológiai előrejelzések szerint a többféle, vegyes halmazállapotú csapadék növeli a balesetveszélyt.

A Hegyhát út a töredező és úton fekvő fák miatt nem járható. A tűzoltóság arra figyelmeztet mindenkit, hogy ne közelítsék meg a környéket. A jegesedés az elektromos vezetékeket is károsíthatja, ezért az áramellátás is megszűnhet.
Intézményünk udvarán az időjárás okozta pusztításban számos fa kidőlt, valamint folyamatosan több kilogrammos jégtömbbe fagyott faágak esnek a földre. Az épületen kívül tartózkodni életveszélyes. Jelenleg az intézményt megközelíteni szinte lehetetlen. A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint biztonsági okokból nem közlekedik a Fogaskerekű.
Tanulóink biztonsága érdekében a szükséges intézkedéseket megtettük. 

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech