gennaro logo new

2017. január 01.

szilveszter 2016 webAz óév utolsó napjai bársonytalpakon lopakodnak tova, de már hallom az új év erőteljes lépéseinek kopogását. Nincs mese, búcsúztassuk a régit és köszöntsük az újat!
Eljött az összegzés ideje, vegyük számba, mit is adott nekünk a gyorsan elillanó 2016-os esztendő.
Bár, mint minden eddigi évben, a fejlődés újdonságai most is jelen voltak az iskola életében, elmondhatjuk, hogy a képzési rendszerünk stabilizálódott. A kifutó képzéseink megszűntek, a szakképzésünk több szakon működő készségfejlesztő iskolai képzés.

Az általános iskolában folyik a nyolc osztályos felmenő rendszer kialakítása, amely a 2019/2020-as tanévben fejeződik be. A kollégiumi nevelés a résztvevők megelégedésére zajlik.
Egységes elvek mentén folyik a gyermekek, fiatalok tanítása, amely a tanulók érdekeinek elsődlegességét jelenti a lehető legjobb ellátás megteremtése érdekében. Célunk az, hogy az iskolai keretek közül kikerülve a való életben biztonsággal tudjanak részt venni, ne kerüljenek kiszolgáltatott helyzetbe, támogatott, a lehetőségeikhez képest teljes életet tudjanak élni.
Itt köszönöm meg minden munkatársamnak a lelkiismeretes munkáját, azt, hogy szakértelme legjavát adva ebben az iskolában gyakorolja hivatását. Azt vallom, hogy csak azokkal vagyunk itt együtt, akik személyes élettörténetük jelentős eseménye az, hogy ebben az iskolába tevékenykednek. Nem titkoltuk, nem titkoljuk, hogy embert próbáló feladatot vállalunk. A mi életünkben is vannak nehezebb és vannak könnyebb időszakok, de az, hogy egy-egy nehéz helyzet után megerősödve tudjuk folytatni munkánkat mutatja azt, hogy mennyire komolyan vesszük az iskola hitvallását, a gyermekek mindenek felett álló érdekeinek a képviseletét.
A gyógypedagógiai nevelésben, oktatásban résztvevő szakemberek csak akkor tudják huzamosabb ideig folytatni tevékenységüket úgy, hogy szakmailag és emberileg is ki tudjanak teljesedni, ha megtalálják azt a forrást, amelyből erőt, állhatatosságot tudnak meríteni. Szinte nap, mit nap szükségünk van a megújulásra, hogy támaszai lehessünk a családoknak, a gyermekeknek, szükség szerint egymásnak.
De térjünk vissza az iskolai élethez, hiszen eseményből volt bőven 2016-ban, és kihívásból is lesz elég 2017-ben.
Nagy jelentőségűnek tartom, hogy néhány év kihagyás után ebben az évben a fővárosi gyógypedagógiai intézmények felélesztették szakmai munkaközösségüket. A rendszeres szakmai konzultáción kívül közös programok szervezésével gazdagították mindennapjaikat.
Többek között az intézményünk életében mindig nagy szerepet játszó, kiemelt figyelmet élvező Kulturális Fesztivál köré egy háromnapos rendezvénysorozatot szerveztünk közösen fővárosi szinten. Az első napon szakmai előadásokat hallgattunk a Mozgásjavítóban, a Fesztivált megelőző napon pedig egy, a Hősök terén tartott villámcsődülettel hívtuk fel a társadalom figyelmét sérült embertársainkra.
Az őszi időszakban, két egymást követő napon négy bemutató foglalkozást tartottunk, amely nagy érdeklődés mellet zajlott. A hozzánk hasonló intézményekből érkező 24 kolléga ismerkedett képzési rendszerünkkel, de egy másik alkalommal a martonvásári, hasonló profilú intézmény teljes nevelőtestületét is vendégül láthattuk, bemutatva iskolánkat.
A Budai Oktatási Napok 2016 keretében a Hegyvidéki óvodákból közel negyven óvodapedagógus látogatott el hozzánk, hogy megismerje az autizmussal élő gyermekek általános iskolai ellátását.
A keretek szűkössége miatt nem tudom, és nem is akarom felsorolni az év összes eredményét, de december utolsó napjainak eseményei közül néhány mindenképpen említésre méltó. Nagy örömet okozott számunkra, hogy megnyertük a „Többet tehet, mint gondolná..." pályázatot, amely segítségével iskolánk szemléltető eszközeinek tárházát gazdagíthatjuk a jövőben, vagy igazi meglepetés volt számunkra az, hogy a gondoskodó szeretet megnyilvánulásaként ebben az évben mi kaptuk a Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület Városmajori Termelői Piac termelőinek adományát.
2017 első napjai már a változás jegyében zajlanak, hiszen január elsejétől a működtetésünk is az állami fenntartóhoz kerül. Köszönjük a Fővárosi Önkormányzat eddigi, minden igényünket kielégítő gondoskodását!
A hagyományainknak megfelelően az újévben is szeretnénk megrendezni a Kulturális Fesztivált, de szakmailag jelentős kihívást ad szakképzési rendszerünk modulrendszerűvé alakítása. Az új tanévet már ezzel a készségfejlesztő iskolai képzéssel indítjuk.
Mint látszik, vannak új feladataink, megoldásra váró helyzeteink. A legfontosabb számunkra azonban mégis az, hogy a hozzánk járó gyermekeknek, családjaiknak megadjuk azt a magas színvonalú ellátást, a szeretetteljes, elfogadó légkört, az állandóságot, ami biztonságot nyújt a számukra.

Szeretettel teli, boldog újévet kívánok az iskola minden tanulójának, minden munkatársunknak, a szülőknek és minden olyan partnerünknek, akikkel napi pedagógiai tevékenységünk során kapcsolatba kerülünk, beleértve a honlap látogatóit.

Ammerné Nagymihály Emília
intézményvezető        

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech